استایل خیابانی (Street Style) همیشه وجود داشته است؛ اما از دهه ۵۰ میلادی مورد توجه قرار گرفت. در واقع این سبک همیشه در پوششِ خارج از منزل مردم دیده میشد؛ اما در قرن بیستم برخورد آگاهانهتری با آن شد و با سبکهای مختلف هنری آمیخته شد. زادگاه این سبکِ پوشش، خیابانهای لندن و فرهنگ فردگرایِ انگلیسی است. تاریخ تولدش نیز مربوط به بعد از جنگ جهانی دوم است. زمانی که آتش جنگ فروکش کرد، تقاضا برای پرداختن به سلایق شخصی در افراد شعلهور شد. در دوران پساجنگ فرد و هویتش پررنگ و اهمیت به مسائل اجتماعی کمرنگتر شدند. کشورهایی مانند ایتالیا، آمریکا، ژاپن، فرانسه و انگلستان که فردگرایی در آنها زیاد است، برای دوستداران استایل خیابانی مانند بهشت است. اگر در شهرهای اصلی (لندن، میلان، نیویورک و...) یکی از این کشورها زندگی میکنید، شانس تماشای فشنشوهای زنده در خیابانها را خواهید داشت. سبک خیابانی در کشور هند نیز به خاطر افزایش نفوذ و فعالیت سینمای بالیوود در حال ارتقا است. جالب است که هر شهر و کشوری سبک خیابانی خودش را دارد و هیچ چیز در این سبک تکراری و خسته کننده نمیشود.
دقیقاً چه سبکی است؟
این سبک نوعی شخصیسازی در پوشش و عدم پیروی از تِرندها و موجهای دنیای مد است. این روش خلاقانه به معنی پوشیدن هر چه دلتان میخواهد نیست. اگر به حد کافی به این سبک توجه کنید، میتوانید تیپ چشمگیری برای خودتان خلق کنید. افرادی که اعتماد و اتکا به نفس بالایی دارند، طرفداران اصلی این سبک هستند. آنها خودشان سبکشان را میسازند؛ سبکی که نشان دهنده هویت آنهاست. طراحان فشن نیز معتقدند که آنهایی که جسارت ساختن سبک استایل خودشان را دارند، الگوهای الهامبخشی برای دنیای فشن هستند.
چطور سبک خیابانی بسازم؟
الگوی خاصی برای ساخت این سبک وجود ندارد. تصور کنید که کودکی هستید که هزاران تکه LEGO پیشرویش ریخته شده است و یا یک جعبه مداد رنگی با رنگهای نامحدود به او دادهاند. هر کاری که دلتان میخواهد بکنید. دست خودتان را باز بگذارید تا هر چه میخواهید بسازید. تکههای مختلف لباس را در کنار هم تصور کنید و اثر هنری جدید خلق کنید. اگر لازم بود از بلاگرهای مد و فشن در شبکههای اجتماعی ایده بگیرید؛ اما دقیقاً از آنها تقلید نکنید. کمد لباسهایتان را خالی کنید و لباسهایی که تا به حال با هم نپوشیدهاید را با هم امتحان کنید. بعد آنها را کنار هم قرار دهید تا یادتان باشد که این ستها را بعداً با هم بپوشید. حتی به کفش، کیف، سبک آرایش و اکسسوریها نیز توجه کنید. این نوعی تمرین خیال و تصور هم هست. با خودتان فکر کنید که چه چیزی با چه چیزی همخوانی بیشتری دارد.
سبک خیابانی مادر تمام فشن بلاگرهاست
از آنجا که در سبک خیابانی قواعد سخت گیرانهای وجود ندارند، هر کسی که ذوقی برای کنارهم قرار دادن لباسهایش داشته باشد میتواند به عنوان طراح لباس خود یا دیگران در آن فعالیت کند. یکی از دلایل رشد کمی و کیفی بلاگرهای حوزه مد و فشن نیز همین موضوع است. شبکه اجتماعی اینستاگرام یک شتابدهنده پرقدرت برای فشن بلاگرهایی بود که روی سبک خیابانی کار میکنند. آنها لباسهای سبک خودشان را میپوشند و برای عکاسی به گوشه و کنار خیابانها، رستورانها، مراکز خرید و محلههای شهر سرمیزنند. برخی از آنها جلو دوربین میآیند و ایدههایشان برای ستکردن لباسها را در فیلمی چند دقیقهای به نمایش میگذارند. فراموش نکنید که سبک خیابانی برای همه افراد بسیار کاربردی است؛ زیرا همه ما برای پوشش روزانه خارج از خانه خود به دنبال ایدههای متفاوت برای خاص به نظر رسیدن هستیم.
بهترین الگوهای سبک خیابانی
دیوید بکام، که در شماره قبل از سبک کژوآل لباس پوشیدنش گفتیم، یکی از چهرههای تاثیرگذار ورزشی است که لباسهای راحت ورزشی را به طور گسترده وارد سبک خیابانی کرد. در کنار او کانیه وست، همسر کیم کارداشیان و ریحانا نیز نقشهای پررنگی در این جریانها داشتند. ورزش و لباسهای ورزشی در سبک خیابانی جایگاه خاصی دارند. بسیاری از ورزشکاران معروف در سبک خیابانی پیشرو هستند. جالب است بدانید که ورزش خیابانی اسکیت به طور بسیار خاصی روی سبک خیابانی تاثیرگذار بوده است. تا به حال به لباسهای اسکیتبردبازها دقت کردهاید؟ آنها دقیقاً سبکی که دلشان میخواهد را دارند و پیروی مد خاصی نیستند. اگر کلید واژه Street Style را در پینترست جست و جو کنید به نتایج زیبایی میرسید. در اینستاگرام نیز میتوانید برای ایده گرفتن حسابهای کاربری مانند Lee Litumbe ،Sophia Roe ،Erika Boldrin ،Marta Cygan ،Jennifer Grace ،Asiyami Gold ،Sylvia Haghjoo ،Katie Sturino ،Negin Mirsalehi و... را دنبال کنید.
![]() |
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Pol Magazine | Istanbul |